News from Facebook

Upravo je završen, tek izašao iz štampe, najnoviji priručnik za nastavno i stručno osblje u osnovnim i srednjim školama pod nazivom "Prevencija rodno zasnovanog nasilja u školama".
Priručnik sadrži niz radionica koje se mogu jednostavno primjenjivati u radu s djecom i mladima, s ciljem promocije rodne jednakosti i ravnopravnosti za osnovnoškolski i srednjoškolski uzrast.
www.infondacija.org/prevencija-rodno-zasnovanog-nasilja-u-skolama-prirucnik-za-nastavno-i-strucno...
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kako aktivnosti u dnevnim centrima Gnijezdo pomažu djeci

Rezultati ponovljenog istraživanja nakon, 2.5 godine ukazuju na promjene u psihološkom funkcionisanju djece, uprkos faktorima rizika koji su ostali nepromijenjeni ili su se pogoršali.
Opšte funkcionisanje djece se popravilo na ličnom, porodičnom, školskom i socijalnom (vršnjačkom) nivou. Samopoštovanje djece u centrima je unapređeno i gotovo je izjednačeno sa rezultatima njihovih vršnjaka, školski uspjeh je značajno poboljšan, djeca se bolje nose sa svojim poteškoćama i razvojnim izazovima, pokazuju manje problema u ponašanju i bolje regulišu svoje emocije, a broj djece koja su zainteresovana za nastavak školovanja se značajno povećava.
Ovaj model rada i specifičan pristup se pokazao efikasnim u radu sa djecom u riziku, što su potvrdili i rezultati ovog istraživanja.
Više informacija o ovom istrazivanju mozete naci na našoj web stranici www.infondacija.org
www.infondacija.org/rezultati-zavrsnog-istrazivanja-promjena-kod-djece-koja-su-bila-ukljucena-u-a...
... See MoreSee Less

View on Facebook

Корисник IN Fondacija поделио је фотографију корисника Terapija igrom (play terapija). ... See MoreSee Less

View on Facebook

About us

IN Foundation – a foundation for social inclusion of children and youth in Bosnia and Herzegovina - established in July 2009, in cooperation, and with the financial support of Stichting Kinderpostzegels, Netherlands, has focused its work into thematic field of prevention of violence in Bosnia and Herzegovina. Read more...

Donors

sknlogo.jpg
sknlogo.jpg